söndag 31 januari 2010

Turkos

Det märks att turkos kommer stort och är något av årets färg. Har själv länge varit närapå fixerad vid allt som är rosa och/eller grönt och inreder/renoverar just mitt kök med dessa färger som bas. Har dock mer och mer börjat falla för denna knalliga färg som verkligen piggar upp. Här kommer några turkosa favoriter från några olika Etsy-butiker:

Först en läcker virkad hatt med tovade blommor av Heather Gray från Tea Party Hats



Fascineras mycket av allt som kan göras med papper. Håller på och lär mig origami (japansk pappersvikningskonst) och dras därför till andra som är duktiga på detta. Bland annat hittade jag detta fina halsband av spännande och miljövänliga Ivy Lane Designs där allt är gjort av återvunna material:



Härliga nåltovade (needlefelted) fåglar från FeltMeUpDesigns




Eller vad sägs om det här ursöta rådjuret med turkos mowhawk, från Follow The White rabbit?:



Har ni inte upptäckt den internationella marknadsplatsen Etsy, för handgjorda saker av alla slag, så gå in och kolla. Finns så mycket fint att titta på och att köpa, till rimliga priser. Öppnar själv en butik här inom kort. Det är fritt fram för alla som gillar att skapa och tror sig ha något att erbjuda. Lätt att registrera sig och lätt att både handla och sälja. Gå in här och ta en titt till att börja med.

Hoppas alla haft en mysig söndag. Själv är jag mer eller mindre insnöad (Ja, ja jag vet vad ni tänker! What else is new, liksom? Snygg svengelska va?).
Ska hålla mig vaken inatt och se på Grammy Awards (02:00, Kanal 9), tänkte jag.
Med virkningen igång och en stor kopp te ska det förhoppningsvis gå. Älskar galor!
Kram på er alla!

lördag 30 januari 2010

Sommarlängtan!

Är det här ett skämt eller? Var kommer all snö ifrån? Kommer knappt ut genom dörren på morgnarna. Snön når mig upp på låren när jag pulsar till brevlådan. Tror aldrig vi har haft såhär mycket snö på Öland förut. Hade jag velat ha det såhär hade jag ju flyttat till övre norrland och inte till Öland när jag lämnade Stockholm för 10 år sedan. Längtar ut i skogen på mina dagliga hundpromenader, men det är omöjligt just nu vilket gör både mig och hunden olyckliga. Maggie (Berner Sennen x Golden Retriever) älskar snön i och för sig, men det blir för tungt att gå några längre sträckor. Landsvägen är inte så kul att promenera på och dessutom är det halt. Vinden har friskat i också och snön faller ymnigt. Håller mig därför inomhus och pysslar med lite av varje. Längtar efter sommar och tänkte dela med mig av lite fina saker jag sett på nätet idag.

Sommar coasters från Quiltdream:



Halsband från Beegrl88:



Ett härligt fat med frukter av filt. Mönster från Umecraft:



En hel liten fest, också sytt i filt. Mönster från Fairyfox:



Såå fina vårkläder som jag har ögonen på till mina Blythe-dockor, från DollyMolly:





Nu känner jag mig lite piggare! Hoppas ni gör det också. Dags att återgå till mitt pysselprojekt. Mer om det snart. Kram på er i kylan. /Lina

fredag 29 januari 2010

Ögongodis - Broderi och dalahantverk

En av mina stora passioner är textila hantverk av olika slag. Det pågår så mycket spännande runt om i världen vad gäller att använda gamla tekniker på nya sätt. Älskar det! Tänkte tipsa om några olika designers och sajter som jag tycker går i fronten för den nya handarbetsvågen.
Först ut, Jenny Hart från Sublime Stitching







Eller vad sägs om det här korsstygnsbroderiet jag hittade på Monster-Munch



En svensk sajt som inspirerar mig mycket är Dalaliv Här samlar man olika konstnärer och konsthantverkare som har det gemensamt att deras verk/produkter inspirerats av Dalarna. Titta bara!

Stentryck av Lena Wikman:



Som också målar vackra akvareller:



Hon har även gjort illustrationerna till den här fina målarboken för vuxna, med kurbits-motiv, som jag köpte nyligen. Den är designad av My Olausson.



Dessa bilder ska jag nu färglägga (totalt 20st) och rama in för att smycka min hall med. Förhoppningsvis blir det såhär fint när jag färglägger också:




Eller vad sägs om en mjukisfolkdräkt från Emylittle?




Nu ska jag göra mig lite gott Yogi te och ha lite fredagsmys. Återkommer med ännu mer ögongodis inom kort. Hoppas alla får en mysig fredagkväll och att ni har något roligt pyssel eller handarbete med er framför TV:n. Själv ska jag virka mormorsrutor till en pläd i pastellfärger att hänga över en stol i mitt kök när det blir färdigrenoverat (vilket år som helst!).

torsdag 28 januari 2010

Inspiration och tips



Superfina fåglar från Lucky Nielsen



Fina virkmönster från Tilda & Filur (baserade i Örebro)



Tygkatter från Etsy-butiken Penguin & Fish




Underbara kitchiga tehuvor. Mönster kan köpas från Periwinklepark

tisdag 26 januari 2010

Fair isle - Stickning


Älskar att sticka och är just nu väldigt sugen på att lära mig sticka mönster, såsom dessa vackra fokloristiska varianter.

Vackra, eller hur? Läs mer om just dessa på fina bloggen Do You Mind If I Knit

Greengate-muggar


Ett av vinterns större projekt är en total makeover av mitt kök. Behåller mina gamla skåp och luckor, men målar om dem. Sen blir det nya möbler, textilier, husgeråd och ett målat trägolv istället för den gamla plastmattan. Går från ett kök i blått och vitt till ett i rosa och grönt, mina älsklingsfärger. Många köksdetaljer står på önskelistan, såsom dessa fina lattemuggar från Greengate, som bland annat finns att köpa här.

Fint till pennorna


Hittade dessa fina pennburkar idag när jag surfade runt. Lätt att göra med antingen tomma, väl rengjorda konservburkar eller, som här, med karamellburkar och till det några bitar vackert papper. Älskar allt vad papper heter och det finns ju så mycket fina scrapbookpapper att köpa idag. Eller varför inte använda tapetrester? Lätt som en plätt och så fint.

Nystart!


Välkommen till min blogg.
Har haft en blogg om skrivande tidigare, men känner att jag vill något mer. Skrivandet flyter på bra (skriver på min första roman) och behovet av att skriva om just skrivande är inte längre så stort. Vill mycket hellre skriva om annat jag brinner för, såsom hantverk av olika slag, kreativitet, inredning, pyssel, handarbete och allt annat som upptar mina tankar och min tid.
Hoppas kunna sprida inspiration och skaparlust både med mitt eget skapande och med andras, genom att tipsa om inspirerande bloggar och sajter, duktiga kreatörer och spännande projekt. Namnet på bloggen har flera orsaker. Är väldigt förtjust i fransk inredning och formgivning och har dessutom bott i Paris i tre år. Därför gillade jag tanken på ett franskklingande namn. Djur är en stor passion i mitt liv och jag har, förutom hunden Maggie, tre katter (Wilma, Maya och Signe). På franska brukar man kalla på katter genom att ropa "Minou, minou", alternativt, "Minette, minou". En tredje orsak till namnet är mina två asiatiska Blythe-dockor, som heter just Minette och Minou. De är mina musor och jag inspireras mycket av Japansk kultur och japanska/asiatiska dockor i mitt skapande. Därför lär dessa två dyka upp titt som tätt i bloggen. Samlar, förutom på dockor, även på dockskåp och miniatyrer i olika skalor.
Älskar alla former av skapande men har en förkärlek för textila hantverk samt olika former av papperskonst. Bilden ovan är från ett hotell i Paris. Älskar färgerna och de paraplyliknande lamporna.