söndag 28 november 2010

Söndagsmix

Har haft en väldigt lat helg. Behövde det kände jag. Vädret gör ju sitt till också. Man vill inte göra mycket annat än sitta och kura med tända ljus, en och annan film eller en bra bok. Lite online-tid har det blivit också. Här följer lite fint jag sett under helgen.

Gosiga djur från YO omii:






Smycken från Caught Redhanded:







Pynt från argentinska Zime:




Dockor med mycket karaktär från Elze:





Mi Casita har dessa fina dockor...:




etiketter.....:




..och lösmustascher!!!:




Hoppas ni haft en härlig helg! Stor kram! /Lina

torsdag 25 november 2010

Broderimönster! + Julklappstips!

Hej alla! Nästan en vecka sen sista inlägget. Ledsen för det. Min mamma blev sjuk i helgen och fick läggas in på sjukhus ett par dar. Hon är hemma nu och mår bättre så det känns som att det går att fokusera igen. Hon fick våldsamt ont i magen och har gjort en massa undersökningar och tagit prover. Verkar inte vara något allvarligt, men då hon hade cancer för några år sedan blir man alltid så orolig när det händer något. Den där oron försvinner nog aldrig tror jag. Puh! Nu är det dock lugnare igen så jag tyckte det var läge att visa några av de broderimönster (korsstygn) som jag kan erbjuda, via Etsy shoppen (sås småningom) men lika gärna via bloggen/e-post för den som vill. Mönstren kostar 60:-/st och levereras via e-post som PDF-filer. De öppnas med Adobe Acrobat Reader som kan laddas ner gratis här. Betalning sker antingen via Paypal eller till mitt bankkonto (numret fås vid beställning).

Mönstren är designade för Aida-väv (eller annan, symmetrisk väv) med 18 trådar per tum (inch) eller ca 7 trådar/cm. Man kan givetvis använda en annan trådtäthet, men då blir det färdiga motivet antingen mindre eller större än det angivna måttet. Storleken och trådtätheten påverkar även detaljrikedomen. Det går bra att få mönstret anpassat till önskad väv. Ju tätare väv desto fler detaljer i motivet, förutsatt att man inte ändrar storleken på det färdiga broderiet. En glesare väv men i samma mått ger färre detaljer. Mönstren är kodade såväl med färger som symboler för att göra det så tydligt som möjligt. Lista på de garner man behöver ingår förstås också. Standard är DMC-nummer, men om man vill sy med något annat märke, till exempel Anchor så är det bara att säga till så konverterar jag listan/numren till det önskade märket. Här följer ett antal motiv som jag kan erbjuda som mönster.

Följande broderier blir ca 40 x 35 cm stora:








Följande blir ca 25 x 35 cm stora:








JULKLAPPSTIPS!

Har du en egen favoritbild på en familjemedlem, ett älskat husdjur, en teckning eller något fint minne så skapar jag gärna ett specialbeställt mönster åt dig utifrån det. Du skickar bilden via e-post, anger hur stort du vill att det färdiga broderiet ska bli och vilken trådtäthet/väv det ska designas för. Jag omvandlar bilden till ett broderimönster och skickar tillbaka det till dig inom några dagar. Pris: 120:-/mönster. Vill du ha mönstret utskrivet för att kunna ge bort i julklapp tillkommer 40:- för färgutskrift + porto. Alla privata beställningar är just privata och din bild/ditt mönster kommer aldrig erbjudas till någon annan.


Fler mönster är på väg. Ha en fin torsdagkväll! Stor kram, Lina

fredag 19 november 2010

Fredagsmix

Idag blir det ett kort inlägg med bara lite tips på kul hobbymaterial och lite smycken. Imorgon lägger jag ut de första mönstren i shopen och i ett inlägg här. Vill man inte handla via Etsy går det bra att beställa från mig direkt. Mer om det imorgon. Här kommer lite fredagsgodis!:

Fina snören och knappar från Oh For Cute:





Smyckesdetaljer som gör en godissugen, från Me Love Wholesale:





BlackNwhiteDesigns har fina papper och etiketter:





Monogrametiketter och andra pappersvaror från Notes By Red Letter:







Annorlunda smycken från Koroneczka:






ha en härlig fredagkväll! Vi hörs igen imorgon! Kram, Lina

onsdag 17 november 2010

Broderitjänst på gång! + tips

Redan onsdag! Veckorna galopperar iväg! Snart är det jul och det är helt obegripligt tycker jag. Det var ju nyss sommar, eller? Är väl ett ålderstecken det där att man tycker tiden går så fort, antar jag. Försöker komma i stämning genom att titta efter julpynt online. Idag hittade jag dessa av återvunnet papper från Bululu Studio:




Förvaring från Hoganfe:




Lite av varje från grekiska Kallia Supplies Land:






Minimal keramik från The Little Red Door:






Smått och gott från Littleput Shop:




Maisy & Alice gör fina saker av papper och ull:






Jobbar som sjutton med att färdigställa ett gäng broderimönster. Planerar att få upp en första omgång i shoppen senast fredag. Sen kommer jag fylla på eftersom. Allt som allt blir det nog närmare ett hundratal de närmaste veckorna.

Kommer även erbjuda en kundanpassad tjänst där jag kan omvandla vilket foto eller vilken bild (teckningar, egendesignade motiv m.m.) som helst till ett broderimönster (färgkodat, symbolkodat eller både och) komplett med materiallista och övriga instruktioner. Bilden som ska användas skickas till mig via e-post tillsammans med info om önskad storlek och om något i bilden inte ska vara med etc. Det färdiga mönstret levereras sen till kunden som en PDF-fil (Acrobat Reader). Kommer med ett större inlägg om det i helgen. Mycket spännande! Oerhörda möjligheter. Kanske vill man brodera en bild av sitt barn, sig själv eller sin hund eller sin katt. Kanske vill man föreviga bröllopsminnen, barnens teckningar etc. Designa sin egen julduk eller bonad eller något annat. Du ordnar bilden och jag gör om den till ett mönster. Priset kommer ligga på mellan 100:- och 200:-. Kan även göra en utskrift och skicka med "snigelpost", men då tillkommer kopieringsavgift + frakt.

Nu hör jag hur sängen kallar! Ha en härlig torsdag så hörs vi snart igen! Kram, Lina