tisdag 26 januari 2010

Nystart!


Välkommen till min blogg.
Har haft en blogg om skrivande tidigare, men känner att jag vill något mer. Skrivandet flyter på bra (skriver på min första roman) och behovet av att skriva om just skrivande är inte längre så stort. Vill mycket hellre skriva om annat jag brinner för, såsom hantverk av olika slag, kreativitet, inredning, pyssel, handarbete och allt annat som upptar mina tankar och min tid.
Hoppas kunna sprida inspiration och skaparlust både med mitt eget skapande och med andras, genom att tipsa om inspirerande bloggar och sajter, duktiga kreatörer och spännande projekt. Namnet på bloggen har flera orsaker. Är väldigt förtjust i fransk inredning och formgivning och har dessutom bott i Paris i tre år. Därför gillade jag tanken på ett franskklingande namn. Djur är en stor passion i mitt liv och jag har, förutom hunden Maggie, tre katter (Wilma, Maya och Signe). På franska brukar man kalla på katter genom att ropa "Minou, minou", alternativt, "Minette, minou". En tredje orsak till namnet är mina två asiatiska Blythe-dockor, som heter just Minette och Minou. De är mina musor och jag inspireras mycket av Japansk kultur och japanska/asiatiska dockor i mitt skapande. Därför lär dessa två dyka upp titt som tätt i bloggen. Samlar, förutom på dockor, även på dockskåp och miniatyrer i olika skalor.
Älskar alla former av skapande men har en förkärlek för textila hantverk samt olika former av papperskonst. Bilden ovan är från ett hotell i Paris. Älskar färgerna och de paraplyliknande lamporna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar