torsdag 25 november 2010

Broderimönster! + Julklappstips!

Hej alla! Nästan en vecka sen sista inlägget. Ledsen för det. Min mamma blev sjuk i helgen och fick läggas in på sjukhus ett par dar. Hon är hemma nu och mår bättre så det känns som att det går att fokusera igen. Hon fick våldsamt ont i magen och har gjort en massa undersökningar och tagit prover. Verkar inte vara något allvarligt, men då hon hade cancer för några år sedan blir man alltid så orolig när det händer något. Den där oron försvinner nog aldrig tror jag. Puh! Nu är det dock lugnare igen så jag tyckte det var läge att visa några av de broderimönster (korsstygn) som jag kan erbjuda, via Etsy shoppen (sås småningom) men lika gärna via bloggen/e-post för den som vill. Mönstren kostar 60:-/st och levereras via e-post som PDF-filer. De öppnas med Adobe Acrobat Reader som kan laddas ner gratis här. Betalning sker antingen via Paypal eller till mitt bankkonto (numret fås vid beställning).

Mönstren är designade för Aida-väv (eller annan, symmetrisk väv) med 18 trådar per tum (inch) eller ca 7 trådar/cm. Man kan givetvis använda en annan trådtäthet, men då blir det färdiga motivet antingen mindre eller större än det angivna måttet. Storleken och trådtätheten påverkar även detaljrikedomen. Det går bra att få mönstret anpassat till önskad väv. Ju tätare väv desto fler detaljer i motivet, förutsatt att man inte ändrar storleken på det färdiga broderiet. En glesare väv men i samma mått ger färre detaljer. Mönstren är kodade såväl med färger som symboler för att göra det så tydligt som möjligt. Lista på de garner man behöver ingår förstås också. Standard är DMC-nummer, men om man vill sy med något annat märke, till exempel Anchor så är det bara att säga till så konverterar jag listan/numren till det önskade märket. Här följer ett antal motiv som jag kan erbjuda som mönster.

Följande broderier blir ca 40 x 35 cm stora:
Följande blir ca 25 x 35 cm stora:
JULKLAPPSTIPS!

Har du en egen favoritbild på en familjemedlem, ett älskat husdjur, en teckning eller något fint minne så skapar jag gärna ett specialbeställt mönster åt dig utifrån det. Du skickar bilden via e-post, anger hur stort du vill att det färdiga broderiet ska bli och vilken trådtäthet/väv det ska designas för. Jag omvandlar bilden till ett broderimönster och skickar tillbaka det till dig inom några dagar. Pris: 120:-/mönster. Vill du ha mönstret utskrivet för att kunna ge bort i julklapp tillkommer 40:- för färgutskrift + porto. Alla privata beställningar är just privata och din bild/ditt mönster kommer aldrig erbjudas till någon annan.


Fler mönster är på väg. Ha en fin torsdagkväll! Stor kram, Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar