onsdag 10 november 2010

Minette & Minou på Etsy!

Hej! Nu finns Minette & Minou på Etsy (se rutan till höger)!!!! I butiken finns ännu så länge några pysselböcker, men jag kommer fylla på med en massa annat spännande under kommande veckor så det kan löna sig att titta in ofta. Att handla på Etsy är lätt som en plätt. Man skapar ett användarkonto helt gratis och kan sen handla i vilken som helst av de hundratusentals butikerna som samlas där. Betalar gör man via Paypal vilket är ett av nätets säkraste betalningsalternativ. Betalning sker i samband med köpet/beställningen, d.v.s. direkt. Jag har handlat på Etsy i flera år och haft Paypal lika länge och det är verkligen så smidigt. Etsy är en handelsplats där allt som säljs faller under en av tre kategorier: handgjort, vintage eller material (supplies). Butikerna drivs av enmans-/fåmansföretag och enskilda designers (som jag) från hela världen. Det innebär en fantastisk möjlighet för alla att sälja eget hantverk och att möta andra kreatörer via alla forum och bloggar som hör till. Har fått många nya vänner över hela världen sen jag blev medlem på Etsy och även köpt både hantverk och en mängd pysselmaterial (billigt!) från olika säljare där och alltid blivit supernöjd med alla köp. Språket på Etsy är engelska. Betalservicen Paypal finns på svenska. Inga dolda avgifter tillkommer. Säljaren betalar en avgift till Etsy per såld vara och likaså till Paypal, men för köparen är det angivet pris + angiven frakt som gäller. Har aldrig åkt på några tullavgifter för köp på Etsy, troligen för att det mesta sänds via privatpost då företagen är så små. Rekommenderar ett besök, eller många. Etsy startade som en underground-rörelse i Brooklyn, New York, av konstnärer och kreatörer som ville ha ett enkelt sätt att nå ut med sina alster till omvärlden. Nu är det en stor marknadsplats, men enkelheten och det personliga uttrycket har behållits. Det är kreativiteten och skaparlusten som står i centrum. Mycket av det jag visar här på bloggen kommer just från olika Etsy-butiker. Här kommer dagens tips:

Fina djur från Lori Nichols:Pynt från Atelier Pompadour:Härliga fat från Hope Johnson:
Från Nature´s Cubbyhole kommer dessa fina skrivböcker m.m. av bland annat återvunnet gummi och ekologisk hampa:

Vintage-prylar från Scout HOME:

Det här härliga cirkustältet skulle jag vilja ha som lusthus i min trädgård!!!!! Helt underbart!!!! Älskar cirkustält och rosa! Kan inte bli bättre än så här. Dock finns bara fotot på denna ljuvliga skapelse att köpa hos Scarlet Beautiful 2:Skulle aldrig ha vare sig jakttroféer eller uppstoppade djur i mitt hem om de var äkta. Dessa stickade varianter (stickat över en skumform) skulle jag dock kunna ha hur många som helst av. Så coola!!!! Görs av och finns hos Rachel Denny:


Sådärja! Nu ska jag ta en kopp té och läsa lite innan sängen och sömnen hägrar. Har sovit ovanligt dåligt denna vecka. Vet inte varför, men jag hoppas bryta trenden i natt. Kram på er alla och ta det lugnt om ni ska ut i ett eller annat oväder. /Lina

2 kommentarer:

 1. Tack för att du visar bilderna på de urläckra trfèerna. Gillar, gillar :) :)
  Annika

  SvaraRadera
 2. Kul med din etsy!

  Jag har börjat fundera på något liknande... jag har ju visserligen redan en webshop (en blogg som får fungera som shop) men jag är inte riktigt nöjd... tycker inte jag får det att bli tydlig och bra så alla förstår vad som är vad osv... plus att jag skulle vilja nå ut till fler.

  Vilka problem man (jag!) har ;)

  Nu dags att sova. Godnatt!

  //VIktoria :)

  SvaraRadera