tisdag 26 oktober 2010

Ateljérensning - Del 2 + Tillägg: Om japanska böcker

Hej mina vänner! Hoppas ni haft en fin måndag!
Här kommer laddning nummer två av böcker/tidningar/mönster i min utförsäljning. Kontakta mig på minetteandminou@gmail.com om du vill köpa något eller fråga.

Extrainlägg: Jag har fått flera förfrågningar om de japanska böckerna som låtit mig förstå att många är rädda för att de är på just japanska. Det är ju inte det lättaste språk att förstå. Jag kan varken tala eller läsa japanska, men gör allt möjligt pyssel utifrån dessa böcker. Jag har till och med virkmönster på japanska, och då ska man veta att jag har svårt att hänga med i virkmönster på svenska!!! När det gäller japanska hobbyböcker spelar det oftast liten eller ingen roll om man förstår det skrivna. Japanerna vet att de flesta västerlänningar inte läser japanska tecken och har därför gjort till vana att inkludera hela bildserier av de olika projekten. Varje steg fotograferas och materiallistorna består av bilder så att man alltid vet precis vad man behöver. Böckerna har oftast en mönsterdel i slutet med teckningar, mallar m.m. som är lätta att förstå och använda. Ofta är vissa nyckelord översatta till engelska. Dessa böcker säljer i mängder i väst sen ett par år, inte minst i USA, England och övriga Europa. Jag älskar japansk design och hantverk eftersom det sällan är plottrigt utan enkelt och snyggt, många gånger liknar det svenskt och skandinaviskt formspråk och japaner älskar ju svensk design lika mycket. Det finns därför ingen anledning att tveka av språkliga skäl. Jag lovar att ni kommer förstå hur projekten ska göras. Jag ställer gärna upp och förklarar närmare om det skulle behövas. Själv har jag lärt mig både tova och göra pärlsmycken från japanska böcker. Och jag kan som sagt inte ett ord, förutom sushi och sayonara, och inte ens de orden skulle jag kunna känna igen i skrift!;)

Japansk bok: Skulptera katter i lera (typ Fimo, Sculpey etc. som man bränner i vanlig hushållsugn). Ursöta små katter i olika former, färger och ställningar. Kattmamma med kattungar, sovande katter, lekande katter m.m. m.m. Nyskick. 80 sidor. Mycket färgbilder och tydliga instruktioner. Kostade ca 250:- ny, inkl. frakt. Säljer den nu för 150:- inkl. frakt.
Innehåller även flera bekrivningar på hur man gör olika växter och blommor i lera.
Japansk bok: Tova hundar, björnar, tvättbjörn, mus, sköldpadda, snögubbe, snölykta, glasunderlägg m.m. Ovanlig bok som inte längre trycks. Mindre format: ca 19x19cm
49 sidor. Väldigt tydliga intruktioner, mallar och mönster. Nyskick. SÅLD!Japansk bok: Sytt, tovat och virkat. Jättefin bok med många projekt och tydliga instruktioner med många bilder och teckningar. Svår att få tag på. Nyskick. Köpte den för ca 240:- inkl frakt. Säljer den nu för 120:- inkl. frakt.
Broderimönster: Country Ark - design: Susan Winget

Superfint broderimönster föreställandes Noaks Ark omgiven av olika djur. Fint att hänga t.ex. i barnkammaren. Som bilden visar kan man även välja ut delar av motivet och brodera dessa på kuddar etc. Mönstret är kodat både med färger och symboler. Garnlistan anger nummer för både DMC och Anchor. Mycket bra skick. Fyra sidor.

Köptes för 60:- inkl frakt. Säljes för 30:- inkl frakt:Cake Craft & Decorating - Mars 2007

Härlig, inspirerande tidning om att göra fina tårtor och bakverk (riktiga!). Amerikansk. Innehåller recept och beskrivningar till bröllopstårta i fyra lager, Mors dags-tårta, tårtor som ser ut som smyckeskrin, sminkbord, agilitybana inklusive hund, treklöver m.m. Kaniner i sockerpasta/marzipan, frukttarteletter, fototårta m.m.
Köptes för 95:- inkl frakt. Säljer den för 50:- inkl frakt. Nyskick. 80 s.
Mönsterhäfte: Lil´ Candlewicking Minis av Peggy Wellman

Innehåller 40 olika mönster.
"Candlewicking" är en broderiteknik som innebär att man placerar tunt tyg över mönstren och använder en penna för att rita av prickarna som mönstret utgörs av.
Sedan broderar man med franska knutar. En per prick. Ser ut ungefär som pärlbroderi (vilket också funkar med dessa mönster). Köpt för ca 50:- inkl frakt. Säljes för 20:- inkl. frakt.Nu ska jag ha mig lite fika och mysa med nya numret av Allt I Hemmet som damp ner i lådan idag. Myspys!! Ha en fin kväll! Kram kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar