söndag 10 oktober 2010

Söndagsmys

Det är något med söndagar... Något avspänt och skönt som jag verkligen gillar. Först en skogspromenad med hunden (Maggie) sen en långfrukost med en bra tidning eller lite TV. Några varv med virknålen kanske, en påtår och sen lite hemmafix. Idag har jag målat tredje och sista (hoppas jag) lagret vit färg på mitt "nya" (auktionsfynd) runda köksbord. Det är egentligen lite mindre än jag skulle vilja, men det får funka så länge. Det är ett pelarbord vilket jag gillar eftersom man får bättre plats med benen.
Dock bara knappa metern i diameter vilket gör att man inte kan vara fler än tre eller fyra pers max. Har även grundmålat ett hörnskåp, också det till köket. Det är en sån där golvmodell med två skåp och en hylla emellan. Min mormor hade ett sånt och jag har velat ha ett ganska länge. Så i somras stod det plötsligt där på en loppis, i perfekt skick för 200 kr. Dock målar jag det vitt eftersom jag inte riktigt kan med gullackat trä. Det är en del av 70-talsestetiken som jag aldrig tror kommer tillbaka. Men, man ska ju som bekant aldrig säga aldrig. Passar i sportstugor, men inte hemma hos mig!
Ska fota när det är klart. Har gjort om mitt kök från topp till tå, fast med enkla medel, under sommaren. Från blått och vitt till lindblomsgrönt och rosa. Blev ett helt annat kök och så fint. Bilder kommer. Nu till lite söndagsinspiration.

Fina smycken i härliga färger från Tonya Utkina:

Djurkuddar från Kate Durkin:Gulliga broscher från Mio Pupazzo:
Slutligen några annorlunda grejer med tanke på att Halloween stundar. Kommer från Raw Bone Studio:


Ha en härlig söndag! Kram, Lina

1 kommentar:

  1. Åh den lille filuren med ballongen blev min favorit idag! ja det är så kul när man kan fynda på loppisar! Låter som en härlig färgkombination du har målat köket i! Ska bli spännande att se bilderna! Ha det gott! Kram från Crea

    SvaraRadera