tisdag 2 februari 2010

Kreativa Förebilder - Del 2

Hej svejs! Här snöar det, IGEN! Får knappt upp ytterdörren. Längtar ut i skogen, men det är omöjligt just nu. Snön är minst en halv meter djup där. Har visst inte varit såhär mycket snö på Öland sen 1985! Nog för att 80-talet är på väg tillbaka, i både kläder och formgivning, men ALLT behöver vi väl inte få tillbaka, eller?;)
Tänkte försöka lysa upp i vinterrusket med lite fler inspiratörer. Börjar med en duktig svensk barnboksillustratör vid namn Matilda Salmén. Hon bor i Uppsala med sambo och världens (näst) sötaste hund (min är ju allra sötast, tycker jag förstås. Sorry, Tilly!). Hon är bara 25 år, men redan etablerad som illustratör. Älskar hennes stil. Hon har också ett väldigt fint hem och, vad det verkar, en väldigt sympatisk familj som hon delar med sig av i bild och text. Dessutom gör hon fina smycken som går att köpa via en liten shop på hennes blogg. Här kommer några bilder därifrån. Tänk förresten på att fråga om lov innan ni använder andras bilder på era bloggar.

Först ett par favoriter bland Matildas illustrationer (Fler finns att se i hennes Portfolio):Här några av hennes fina armband:

I Italien bor kvinnan bakom A Bit Of Pilli Pilli. Hon virkar bland annat dessa ursöta halsdukar m.m.:

Sist ut idag, ännu en fantastisk kvinna och textilkonstnär, Jhoanna Monte från Australien och hennes blogg/sajt One Red Robin. Hon syr de mest underbara dockor och andra "softies" och delar dessutom med sig av en del gratis mönster, till bland annat fina broderier. Mönstret (pdf-fil) till broderiet nedan kan fås härSe vilka fina saker hon gör!

Jag blir alldeles sjuk när jag ser hennes grejer. En kombination av habegär och enorm kreativ lust. Färgerna, formerna, underbart!

Hoppas det piggade upp eran tisdag litegrann. Kram, Lina.

2 kommentarer:

 1. Tack så mycket! Vad roligt att läsa! :-D
  Och de andra ska jag ta mig en titt på nu!

  www.matildasalmen.com

  SvaraRadera
 2. Jag gillar Matildas teckningar och smycken, hon är riktigt bra. Det är ju ett måste att läsa hennes fina blogg :)

  http://anniesfotografier.blogg.se
  http://www.anniesfotografier.se

  SvaraRadera