måndag 1 februari 2010

Kreativa förebilder

Känner att jag är inne i en period av stark kreativitet. Har många nya idéer och projekt på gång och ligger liksom i startblocken och laddar, som en hundrameterslöpare som väntar på startskottet för att snart, äntligen, få explodera iväg i ett riktigt superrace. Något ligger i luften, men jag vet ännu inte riktigt vad det är och vad det kommer innebära. Bubblar av inspiration och drömmer stort.
Samlar intryck, lägger upp planer och försöker hitta rätt fokus. Kan lätt dra iväg och påbörja nya projekt, inom nya områden istället för att stanna kvar och stå fast vid det jag tänkt. Beundrar kreatörer som vågar tro på sina idéer och håller sig till det de bestämt sig för att göra. Som inte låter sig distraheras för mycket av allt som händer runt omkring dem i form av nya trender, nya material och nya tekniker. Istället håller de linjen och kör sitt eget race, oavsett vad alla andra gör. Här följer ett axplock av mina kreativa förebilder:

Julie och Little Cotton Rabbits. Underbara stickade djur och en mycket fin blogg:


Superkreativa Heather Bailey, textil formgivare:

Produktiva Jenny Lee från Australien som, förutom att vara väldigt trevlig att ha att göra med, gör världens sötaste nallar och andra djur. Hennes blogg/firma heter Jenny Loves Benny´s och gör mig alldeles knollrig av glädje och skaparlust varje gång jag tittar in:
Ofattbart begåvade dockmakaren/konstnärinnan Christine Alvarado på Du Buh Du Designs:
Lika superbegåvade Black-Eyed Suzie:Det får räcka för idag. Fler inspiratörer imorgon och då även några svenska.

Ha det bra så länge och sov så gott. Klockan är 00:28 och det börjar bli hög tid att sova. Ska vänta in älsklingsserien "Alla Älskar Raymond" på TV8 vid ett-tiden. Alltid bra att avsluta dagen med några goda skratt. Natti, natti.

2 kommentarer:

  1. Wow vilken inspirerande blogg du har! Jag älskar textila hantverk, inte bara sömnad. Jag bodde i i Dalarna i 2 år för några år sedan och gick på en folkhögskola en textillinje. Där fick man prova på det mesta inom textilierna värld. Det var helt fantastiskt roligt. Min mormor lärde mig brodera och virka när jag var 6 år och sedan dess var jag fast. Jag älskar det! Ska bli roligt och intressant att följa din blogg. Sådant inspirerar verkligen. Tycker det låter härligt att komma bort från stan, längtar själv bort från stan och allt buller, kanske ett hus, ett stort rum för alla textilier och framför allt lugn och ro. Vi hörs! /petra.h

    SvaraRadera
  2. sv: ja jag är otroligt nöjd! jag är också så gott som uppväxt på auktioner/loppisar/antikhandlar, men inte så mycket som du antagligen eftersom dina föräldrar är antikhandlare, mina föräldrar är bara väldigt VÄLDIGT intresserade av gamla prylar, så jag och mina systrar har alltid hängt med på sånt!

    tack så mycket, kul att du vill ha med mig! det går jättebra! tack för att du frågar om lov angående bilderna. skriv jättegärna med (under bilderna) att du fått tillåtelse av mig att låna. finns alltid de som lånar utan att fråga.. och ser de att man fått tillåtelse så kanske de frågar nästa gång också! :-)

    kram www.matildasalmen.com

    SvaraRadera