fredag 26 februari 2010

Borgholmstripp

Idag har jag varit i Borgholm och gjort lite ärenden. Var på bokrean, men det blev en ovanligt liten skörd därifrån i år. Är en bokslukare av stora mått och köper böcker året runt. Handlar man på nätet så kan man fynda när som helst egentligen. Läser gärna på engelska så jag handlar mycket böcker via brittiska Amazon. Där kan man verkligen fynda. Blev i alla fall en bra hemmafixar-bok vilket jag behöver. Den har den något fantasilösa, men onekligen beskrivande titeln "Renoveringar och reparationer i hemmet". Har saknat en bok av den här typen helt enkelt för att de flesta är så tråkiga vad gäller upplägg och layout, men den här är faktiskt väldigt trevlig att bläddra i. Sen blev det en bok om kristaller också.
Efter det var jag på biblioteket och där blev det desto fler böcker. Nu har jag att läsa ett tag.
Som jag sagt förut så älskar jag filt och tovat. Tänkte tipsa om några fina saker jag sett på sista tiden. Det är fascinerande vad som kan göras med detta både enkla och förhållandevis billiga material. Se här bara:

Vintersportare gjorda av Craftina T i Vancouver, naturligtvis med OS som inspiration:





En härlig Kakadua och ett gäng andra fåglar från Feltmeupdesigns:




En liten Chihuahua-kudde från Cuore:



Dessa två kommer från DearGirlface:



Tovad tavla inspirerad av Elsa Beskow härifrån:



Liten fin kanin (med kyckling!) från Rose Cottage:



Söt va? Nu ska jag se lite på curling-finalen innan jag gör kväll. Ha en bra lördag! Vi hörs snart igen! Kram, Lina

torsdag 25 februari 2010

Blågult - Sverige i världen

Såhär i OS-tider blir man ju lite blågulare än vanligt, inte sant? Särskilt när det går så bra för oss som det gör den här gången!
Alltid kul att se hur andra länder tolkar vad som är svenskt, till exempel inom hantverk. Ibland blir det bra, ibland mindre bra. Här några exempel:

Några fina stämplar från Japanska Karaku:




Broderi från The Wise Olde Owl i Illinois:



En "lutfisk" (loot + fish) från Phoenix. Ungefär lika smakfull som riktig lutfisk om ni frågar mig, men ok då, den får vara med:



Blir nostalgisk av denna fina brosch från 70-talet. Säljs från Calgary och marknadsförs med orden "a cool souvenir for the hard-core ABBA fan!". Vad nu detta har med ABBA att göra bortsett från ursprunget!:



Mönster till en Pippi-docka (med påssjuka eller?) från PatternPeddler i Oregon. Förvånar mig att Astrid Lindgren godkände denna, men enligt omslaget har hon ju gjort det:



Dessa kort är avsedda för Alla Hjärtans Dag! Dalahäst, sommarblommor (i februari) och julhjärta(!) känns som en lite udda (och inte helt genomtänkt!) kombination.
Säljs i 5-pack hos Bluebirdiesigner i Florida:



Docka härifrån föreställandes Greta Garbo. Nja, jag vet inte jag. Inte så likt va?:



Visste ni förresten att godisfiskar a la Malaco kallas Swedish Fish ute i världen? Verkar som om alla visste det utom vi i Sverige. Just dessa är faktiskt tvålar:



Det var dagens skörd. Finns hur mycket som helst med dalahästar på. Eller något som liknar dalahästar i alla fall. Japanerna älskar dem. Amerikanerna också, verkar det som.

Imorgon ska jag en tur till Borgholm. Har varit hemma och ugglat/pluggat/pysslat i en vecka nu, men nu trotsar jag snön och ger mig ut. Måste få lite miljöombyte och frisk luft. Hoppas alla får en fin fredag. Tänk att det är helg igen! Ibland känns det som om det bara är måndag och fredag hela tiden. Tiden går så fort.
Nu lite TV, sen sängen. Natti, natti! Kram, Lina

onsdag 24 februari 2010

Ordning & Reda

Är inne i en period av utrensning och organisering. Behöver utrymme och luft! Känner mig instängd av all snö som omger huset. Den når nästan upp till fönsterkarmarna på sina ställen! Helt ofattbart! Står snart inte ut med alla tidningskassar som inte kommer iväg till insamlingen, eftersom ingen som kan hjälpa mig att få iväg ett lass kan köra in på min gård p.g.a. snön. Tvätthögarna bara växer för att jag inte tar mig in i tvättstugan (i ett av uthusen). Känner mig också rastlös av att inte kunna gå i skogen eller nere vid havet som jag är van. Detta har fått mig att återvända till alla mina böcker om Feng Shui. Det ligger verkligen så mycket visdom i den läran om hur vi bäst ordnar våra hem och våra liv för att energierna ska kunna flöda fritt. Det är dags att ta ett rejält tag i huset igen då det är länge sen sist. Rensar ut med jämna mellanrum då det frigör så mycket energi. Sitter fast i mitt skapande just nu och det bästa sättet att få fart på flödet igen är att rensa in i minsta vrå.

Smart förvaring är alltid bra och en förutsättning för ordning. En lite okonventionell lösning för örhängesförvaring hittade jag hos Hook And Line:



En av världens största butiker för förvaringslösningar är The Container Store. Där hittade jag bland annat detta:





Något av det viktigaste att hålla ordning på, för att undvika onödig stress och för att spara tid, är alla viktiga papper. Jag för en ständig kamp mot pappershögarna och älskar att köpa fina pärmar och annat med förhoppningen att skapa den ultimata ordningen en gång för alla. Kommer nog aldrig lyckas med det, men älskar allt vad pappersvaror heter så jag lär fortsätta köpa nya lösningar.

Istället för vanliga post-it lappar kan man använda ninja-varianter från Papermintt:



Gem/clips formade som djur finns hos JFlair Goods:



De säljer även dessa ovanliga magneter som ser ut precis som choklad!:




Nu är det onekligen sovdags! 02:49...gäsp! Natti natti...vi hörs! Kram, Lina

Isprinsessor

En av mina favoritsporter att titta på är konståkning. Drömmer mig lätt iväg och tänker att det är jag som glider fram så vackert över isen och gör eleganta hopp och piruetter. Har man någon gång sett mig åka skridskor så förstår man vilken absurd dröm det är. Som låtskrivare skulle jag älska att se någon åka konståkning till en av mina låtar nån dag. Den drömmen är inte riktigt lika orimlig.
Har hittat några fina, handgjorda isprinsessor på nätet idag.
Se bara på denna virkade begåvning från bloggen Handmade Kitty:





Fina små bilder från Precious Beginnings:



Den riktiga entusiasten kan pryda en vägg med denna dekal från Eyecandysigns:



En raffig variant att hänga om halsen finns här:



Har man ambitioner behöver man ju en dräkt. Det finns det fina vintagemönster att få tag i. Se bara:



En härlig brosch från Pinderella:



Den allra minsta ballerinan klarar sig nog med dessa härifrån:



Har suttit uppe en stund och sett på damernas korta program, men får fortsätta när reprisen går imorgon. Är för trött för att sitta uppe hela natten.
Nu blir det sängen. Natti, natti. Kram, Lina

måndag 22 februari 2010

Ugglor i mossen...

Idag får det bli ett gäng ugglor som får inspirera. Kan inte se mig mätt på fina uggle-grejer. Det här är något av allt fint som folk hittat på.

Ett färdigt kit för att sticka en uggla från Amy Gaines:




Ett helt gäng fina ugglor från The Wooden Owl:




Mysig uggle-kudde med lotusmönster härifrån:



Finfin väggdekal från Surface Flik:



Ugglepärlor från Delish Beads:



Gör laptopen fin med denna fina dekal härifrån:



Härliga ugglan "Omega" hittade jag på en av mina favoritbloggar, One Red Robin:




Avslutningsvis, några riktigt fina kylskåpsmagneter. "The Wizard Owl Of Oz" härifrån:



Visst är det härligt med ugglor. De har så mycket karaktär. Hoppas ni får en fin och pysslig dag! Kram, Lina

Julen varar än till Påska.....eller?

Så känns det i alla fall, med detta evinnerliga snöande. I morse var det snöstorm och när jag var ute på morgonpromenaden med Maggie så kom jag att tänka på den där scenen där Emil (i Lönneberga) ska hjälpa Alfred, som är mycket sjuk, till doktorn i Mariannelund och han kämpar sig fram genom skogen med häst och vagn i snöstormen och vägarna bara driver igen hela tiden. Står snart inte ut längre! Kom på att det är Påsk om någon månad och jag hoppas att det här snöandet är över tills dess och att jag har tomten full av krokus och påskliljor som jag brukar. I väntan på det blir det några påsktips att inspireras av och uppmuntras till pyssel.

Först ut. Mönstret till denna fina korg med påskharar, ägg och annat finns att beställa här:



Handmålade hängsmycken i form av ägg finns hos Mirthmarket:



Dessa fina prydnadsägg att ställa på en hylla eller i fönstret finns hos A Touch Of Sunshine:



Ett par fina tryck att hänga på väggen. Av Nicole Fitz Gibbon:



En hel hög med fina papperskycklingar från Papertreats:



Fina "kläder" till äggen finns här:



Eller, om man föredrar mössor så finns sådana hos Bea G:




Låt oss hoppas att våren kommer snart! Tills dess får vi pigga upp oss med drömmar om våren. Hoppas på en sån nu när det är dags att sova. Natti, natti! Sov gott och ha en finfin måndag! Kram, Lina