fredag 19 mars 2010

Kreativ återvinning...och lite gnäll

Tänk vad mycket man kan göra av ganska lite! Håller just nu på och rensar i både skåp och lådor. Jisses vad man samlar på sig! Ju större man har ju mer prylar inbillar man sig att man behöver. Själv har jag 7 rum och kök, en gäststuga på 2 rum och kök, ett garage, två förråd, en snickarverkstad och ett uthus. Då kan ni tänka er va? Ska inte klaga. Det finns många fördelar förstås, men också ständigt en massa jobb att göra. Hunden är ju inte till nån hjälp och inte katterna heller ;)
Innan jag flyttade hit bodde jag i en etta på Gärdet i Sthlm i 12 år. Saknade utrymme, visst, men det var betydligt lättare att städa och, inte minst, att hålla inne på inköpen! Lättskött! Kan sakna det där enkla ibland. Dessutom fanns det alltid en fastighetsskötare att ringa när nåt behövde fixas! Har fått en takläcka i vardagsrummet i vinter p.g.a. all snö, där smältvatten just nu droppar in. Måste byta ut en del av taket. Har en toalett som ska bytas ut, ett kök som ska färdigrenoveras och ett antal fönster som behöver skrapas och målas om (världens tråkigaste jobb!). Jag vill ha en FASTIGHETSSKÖTARE!!! Har inte råd att anlita hantverkare till allt så det blir mycket eget jobb. Nåväl, istället för att ständigt köpa nytt gillar jag att förnya och förbättra det jag har. Till exempel har jag inte rivit ut några skåp i köket utan jag målar om de gamla, både luckor och stommar. Syr egna kuddar av andra textilier jag tröttnat på i den form de haft från början.

Här kommer lite av vad andra hittat på.

Den här mobilen med färgglada renar är gjord av återvunna plastkassar som smälts samman för att få ett lite tjockare material. Finns hos Babongo Home:Härliga robotar byggda av allsköns prylar från Reclaim 2 Fame:

En bok fick bli en väska hos Busy Beehive:Armband gjort av LEGO-bitar från Jasminizzle:Garn gjort av återvunna T-Shirts, från North Street Crochet:En hund gjord av återvunna strumpor, från Bobilina Studio:Coola katter och en drake gjorda av återvunnet möbeltyg, från ArtTales:

Örhängen utklippta ur plåtburkar, från Shixie:Målar köksluckor idag. Dags för ett andra lager. Hoppas alla får en finfin fredag kväll. Ät gott, mys och ha det bra. Det tänker i alla fall jag göra. Kram, Lina

1 kommentar:

  1. Oj vad man blir inspirerad av alla återvunna prylar. Kul att det finns människor som genomför sina idéer.

    SvaraRadera