söndag 14 mars 2010

Papier maché i ny tappning

Jag hade länge en bild av papier maché som ett rätt trist och begränsat material. Minns det från lekis-tiden på 70-talet och såg framför mig rätt hiskeliga skapelser, som "lavasprutande" vulkaner och gräsliga ansiktsmasker. Men, tiderna har förändrats även på det området. Genom att köra massan i en mixer som finfördelar papperet och blandar det väl med vatten och klister så kan man få en betydligt mer mångsidig produkt att skapa med. Här kommer ett axplock av vad olika kreatörer fått till:

Årets mest ovanliga påskpynt? Ninja-ägg i papier maché från Fishstikks. Visst ser det ut som om de tre i bakgrunden har nåt fuffens för sig? Kanske planerar de en kupp mot "killen" längst fram?:En knallgul hund från ERiNicAda:Stora, fina bokstäver från Rae Rae Sisters:Susan, som driver ateljén/butiken Middleburg, gör små skulpturer, bland annat av barn...:...men också av djur, som den här fina hunden i kanindräkt!:En stork med baby m.m. att ge till nyblivna föräldrar...:...en flygande gris..:...och en stickande mus!:Här en liten kanin med en fin ballong. Från Papermoon Gallery:En smaskig papperstårta? Finns hos Frippelous:Färglada hus från Nicky Bee Shop:Fantasifulla armband från W Carol W:Avslutar med nyckelringar från Goddevi:
Ha en härlig måndag och håll fantasin levande! Kram, Lina

1 kommentar:

  1. Men åh det är vill jag göra! Det kan väl inte vara så hiskeligt svårt :-) Jag måste köpa tapetklister och så måste jag försöka lära mig hur man gör, det ser ju superkul ut.
    KRAM!

    SvaraRadera